top of page
FotoMvN.jpg

Biografie

Na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium verdiepte Mark van Nispen zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.

Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.

Dit seizoen is hij te horen in liedrecitals met bas-bariton Alexander de Jong, sopraan Maartje Rammeloo en mezzosopraan Merlijn Runia, en in het poëtische solo-programma “Fêtes Galantes” gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Paul Verlaine.

Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga, waar hij o.a. meewerkte aan de Verdi-trilogie Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018).  Daarnaast werkt hij freelance
 bij gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Opera Zuid en De Nederlandse Opera (Opera Forward Festival).

In het Franse Saint-Julien-le-Petit (Haute-Vienne) richtte hij onlangs Studio Artigeas op. Een werkplaats voor lied en opera, waar in oktober 2019 in samenwerking met regisseur Corina van Eijk (Opera Spanga), de eerste operaworkshop zal plaatsvinden. 

bottom of page