top of page

Projecten

Merlijn Runia & Mark van Nispen spelen Winterreise

Mezzosopraan Merlijn Runia en pianist Mark van Nispen wagen zich aan de Winterreise: Schuberts winterse wandeltocht langs herinnering, woede, berusting, hoop, wanhoop, waanzin, en uiteindelijk – overgave aan de dood...? 
 

Zij proberen iets van huiveringwekkende intimiteit terug te vinden die Schuberts vrienden moeten hebben ervaren, toen hij hen in 1827 op een Weense bovenkamer vroeg voor het eerst te luisteren naar deze indrukwekkende cyclus, waarin Schubert dieper dan ooit in zijn ziel laat kijken.

Schubert baseerde zijn cyclus op Die Winterreise van Wilhelm Müller. In 24 strofische gedichten onderzoekt een man het verdriet over het verlies van zijn geliefde.

 “Ik heb genoten van jullie natuurlijke en ontspannen manier van muziek maken. Geen poespas, integer en kundig. Jullie zitten voor aanvang zelf achter de kassa, wat ik een bijzonder signaal vind. Het gaf mij het gevoel bij jullie op bezoek te komen, alsof ik aanwezig was op een Schubertiade. Bovendien heb ik bijzonder genoten van de zeer kleurrijke manier waarop Mark piano speelde en van de beeldende en intense voordracht van Merlijn.” (Dirigent Ad van Unen, n.a.v. Winterreise op 20 januari 2018, Waalse Kerk Breda)

Voor boekingen: neem contact op via info@markvannispen.com

bottom of page